Terug naar overzicht
gerard-cadafalch

Gerard Cadafalch (1986)

Ceo Flexiramics

2022

Toen Gerard Cadafalch tijdens zijn studie aan de TU Twente een oven opende waarin hij keramiek probeerde te maken, was hij teleurgesteld. Het materiaal was niet hard geworden, zoals hij wilde. De keramiek was flexibel maar bleek bij nader inzien toch ook stevig. Wat een mislukking leek, was een gelukkig toeval.

‘De rest van mijn promotietraject stond in het teken van dit flexibele keramische materiaal en het heeft geresulteerd in een eigen bedrijf’, vertelt de geboren Spanjaard. Flexiramics (zoals ook de onderneming heet) ziet eruit als een papieren tissue. Maar het is echt keramiek, met alle eigenschappen van dien.

Flexiramics geleidt goed warmte, het brandt niet en is geschikt om als filter te gebruiken. Het materiaal leent zich voor onder meer toepassing in de luchtvaart en bij de volgende generatie batterijen en elektronica. In 2023 hoopt hij te beginnen met de productie voor klanten.

Al in 2017 was Flexiramics onderwerp van gesprek in de rubriek start-up kitchen van FD, lees hier het artikel van destijds.

➔ Wapenfeit 4,2 miljoen euro aan investeringsgeld binnengehaald.

➔ Beste eigenschap Nieuwsgierig.

Foto: Benning & Gladkova